Douane formaliteiten

Bij een internationale verhuizing krijg je te maken met de douane. Dat is zeker het geval wanneer je naar een niet EU-land verhuist. De kans is dan groot dat je over de invoer van je inboedel (verhuisgoederen) belasting moet betalen. Maar hoe zit dit precies? Om het gemakkelijk voor je te maken hebben wij onderstaand overzicht voor je gemaakt:

Verhuizen binnen de EU?
Goed nieuws! Je mag je inboedel meenemen zonder dat je aangifte hoeft te doen. Dit hoeft niet in Nederland en ook niet in je nieuwe land van bestemming.

Toch zijn er voor enkele gevallen/producten uitzonderingen. Bekijk hier alle uitzonderingen.  

Met je inboedel van of naar Noorwegen
Let op! Noorwegen behoort niet tot de EU maar het uitklaren van je inboedel in Nederland en het inklaren van je inboedel in Noorwegen wordt gedaan door middel van een T-document (uitvoerdocument). Je betaalt hiervoor geen belasting. Dit regelen wij ook voor je! 

Verhuizen naar een land buiten de EU?
Verhuis je vanuit Scandinavië naar een land buiten de EU? Dan dien je ten alle tijde aangifte te doen bij de douane in zowel Nederland als het land van je nieuwe bestemming. Tijdens de aangifte bij de Nederlandse douane is het van belang dat je aangeeft dat je de inboedel belastingvrij wilt invoeren.

Deze aangifte kunnen wij voor je regelen. Wij weten precies voor welke vrijstellingen jij eventueel in aanmerking komt.

Ga je emigreren? Dan zijn de regels per land verschillend. Informeer hier naar bij één van onze verhuisadviseurs. Zij zijn in staat om je hiermee te helpen.

Meer informatie?

Weet jij nog niet helemaal hoe het zit met de regels voor jouw nieuwe bestemming? Laat het ons weten. Als extra service laten wij je in de vrijblijvende offerte aanvraag direct weten met welke regels jij te maken krijgt.

Wil je toch eerst zelf meer weten over dit onderwerp? Kijk dan eens op de website van de Belastingdienst.

Een stressvrije emigratie? Wij helpen ook met:

Douane formaliteiten
Weten wat jouw verhuizing gaat kosten? Vraag een gratis offerte aan