Studeren in Zweden? Goedkoop verhuizen!

Heb jij plannen om te gaan studeren in Zweden? Als uitwisselingsstudent, een minor of volledig? Goede keuze! Met name studentensteden als Lund en Uppsala zijn ‘booming’. Naast de voorbereidingen voor je nieuwe studie of uitwisseling, krijg je echter ook te maken met belangrijke randzaken zoals je verhuizing. Heb jij hier al over nagedacht? 

Universiteiten van Uppsala en Göteborg

Zweden kent drie hele bekende universiteiten. Dit zijn de universiteiten van Uppsala, Lund en die van Göteborg. Uiteraard is de hoofdstad Stockholm ook populair, maar over het algemeen kiezen jongeren eerder voor Uppsala of Lund.

Lund is erg in trek vanwege de grote hoeveelheid studenten die zich hier bevinden en de stad heeft genoeg opties voor studies met een technische achtergrond. Zweden loopt namelijk voorop als het gaat om innovatie en technologische ontwikkeling. In Uppsala bevindt zich de oudste universiteit van het land.

Uppsala studentenstad in Zweden

Gratis onderwijs in Zweden

Wist je dat je geen collegegeld hoeft te betalen in Zweden voor het hoger onderwijs? Voor alle EU-studenten wordt dit gratis aangeboden en ondanks dat je geen kosten voor je studie hebt, heb je vaak ook nog recht op studiefinanciering.

Ga jij een minor volgen of op uitwisseling? Dan betekent dit dat je nog staat ingeschreven bij je Nederlandse hogeschool of universiteit. Je behoudt hierdoor gewoon het recht tot het ontvangen van studiefinanciering aangezien deze tijdelijke studie in Zweden gezien wordt als een onderdeel van je huidige opleiding in Nederland.

Toch liever een volledige opleiding volgen in Zweden? Ook dan hoef je nog niet te treuren. Informeer bij DUO naar de mogelijkheden van een studiefinanciering in het buitenland.

Op zoek naar huisvestiging

Aangezien de prijzen per locatie nogal verschillen raden wij je aan om eerst informatie op te vragen bij je hogeschool of universiteit ter plaatse. Zij bieden je in vele gevallen hulp in de zoektocht naar een geschikte woning. Studentensteden zoals het eerder genoemde Uppsala, Lund maar ook Stockholm zijn enorm populair en daarom zal je hier meer moeite moeten doen om een geschikt verblijf te vinden.

Zelf alvast actief op zoek gaan naar een studentenverblijf? Onderstaande websites bieden diverse studentenwoningen aan:

Hulp bij je verhuizing

Tijdens het opruimen van je huidige kamer kom je er waarschijnlijk achter dat je toch best veel spulletjes bezit en dat je het niet in één autorit gaat redden. Geen zorgen, wij helpen je graag! Aangezien wij bijna wekelijks verhuizingen doen richting Scandinavië en met name Zweden, is het voor ons geen probleem om je persoonlijke bezittingen mee te nemen. Je profiteert hierdoor van hoge kortingen door onze gecombineerde verhuizingen.

Studeren verhuizen naar Zweden

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Peter en vraag naar de opties!

Vraag gratis je prijs op voor jouw verhuizing

Studeren in Zweden? Goedkoop verhuizen!
Weten wat jouw verhuizing gaat kosten? Vraag een gratis offerte aan