Voorbereiding voor je verhuizing?! Wat te doen?

Als u binnen een afzienbare tijd gaat verhuizen, kan dat veel stress met zich meebrengen. Een goede voorbereiding is ook in de verhuizerswereld het halve werk. Op welke manieren kunt u de daadwerkelijke verhuisdag soepel laten verlopen? In tien stappen laten wij dat zien!

Stap 1 (12 weken voor de verhuisdag):

Drie maanden voor de verhuizing beginnen met de voorbereiding is voldoende. Plan verhuisactiviteiten met behulp van een checklist. Zo vergeet u voor de verhuisdag geen enkel onderdeel.

Stap 2 (11 weken voor de verhuisdag):

Zorg dat uw huur- en/of koopcontracten in orde zijn. Wanneer u net voor de verhuisdag erachter komt dat het contract niet klopt, veroorzaakt dit veel stress. Regel dit dus op tijd!

Stap 3 (10 weken voor de verhuisdag):

Met nog ruim twee maanden te gaan is het tijd dat u de datum van de verhuisdag vastlegt bij uw verhuisbedrijf. Informeer ook uw familie/vrienden over de verhuizing, zodat ook zij niet voor verrassingen komen te staan.

Stap 4 (8 weken voor de verhuisdag):

Geef wijzigingen door aan energie- en telecombedrijven. Deze bedrijven hebben enkele weken nodig om de veranderingen door te kunnen voeren. Plan deze afspraken daarom ruim van tevoren in!

Stap 5 (7 weken voor de verhuisdag):

Zoek de zaken uit die u mee kunt nemen naar uw nieuwe onderkomen. Daarmee maakt u al vroeg een onderscheid tussen wat wel én niet mee kan, zodat u de overgebleven spullen alvast kunt wegbrengen.

Stap 6 (6 weken voor de verhuisdag):

Nu moeten de accessoires worden gekocht om de verhuizing in gang te zetten. Koop de juiste hoeveelheid verhuisdozen en inpakmateriaal. Dat kunt u in de meeste gevallen bij uw verhuisbedrijf regelen.

Stap 7 (4 weken voor de verhuisdag):

Leg het definitieve vervoermiddel vast voor de verhuisdag. Overleg al bij stap 3 met uw verhuisbedrijf welke vervoermiddelen beschikbaar zijn.

Stap 8 (3 weken voor de verhuisdag):

Begin alvast met het inpakken van de verhuisdozen. Kies vooral voor de spullen die u dagelijks niet meer nodig heeft. Dat scheelt flink wat tijd en stress richting de laatste dagen voor de verhuizing.

Stap 9 (2 dagen voor de verhuisdag):

De voorbereiding op uw verhuizing is bijna afgelopen en u bent klaar om te verhuizen! Maak alleen nog wel uw oude én nieuwe onderkomen schoon. Dat kunt u zelf of door een schoonmaakbedrijf laten doen.

Stap 10 (de verhuisdag!):

U kunt zorgeloos verhuizen! De checklist is compleet en met een voldaan gevoel kunt u op reis. Veel plezier in uw nieuwe onderkomen!

Voorbereiding voor je verhuizing?! Wat te doen?
Weten wat jouw verhuizing gaat kosten? Vraag een gratis offerte aan